Cikkek

Nyomtatás

Logó történet

Írta: admin. Posted in Uncategorised

Egy olyan logót igyekeztünk megtervezni és kivitelezni, amely semmiféle mellékismertető nélkül nyújthatja azt a benyomást, amelyből kiérzik a Gyümölcsút Szellemisége.

A Szellemiség egy befele kanyarodó útról szól, amely a végtelenség, időtállóság, örökösség érzését kelti, tehát a természet örök jelleget kívánja érzékeltetni.

A szimbólum közepén pázsitzöld alapon, három domb közé ergonomikusan, a vidéki tájra jellemző kanyargózó utat találunk, az augusztusi kék égbolt és egy ragyogó aranyalma alatt igyekszik éreztetni azt a hatást, amit ezeken a tájakon érezhet, átélhet a szemlélő.

Az aranyalma és jól meghatározott sugarai a székely kopjafa faragás néphagyományából kölcsönzött szimbólumok egyesítése.

Ekképpen testesíti meg az életet adó Gyümölcsöt, a Fényt, az Istenséget, amelyet talán az örök természetben, a dombokon túl, az út végén, vagy esetleg magunkban kell keresnünk, magunkból kell újra előcsalogatnunk.

Mindez a Titok és Szellemiség egy, az út által formált Fa képében tükrözi, az ősiséget, a hagyománytisztelet, amely az igaz székely emberek nemes egyszerűségében érezhető, valamint utal  arra a székely szólásra, mely szerint: „a gyümölcs a fán terem és ha le is esik, remélhetőleg nem esik messze a fájától”.

Gyümölcsút térkép

Bejelentkezés