Nyomtatás

Gyümölcsút

Írta: admin. Posted in Uncategorised

Az ész az embernek nem azért adatott, hogy a természet felett uralkodjék, hanem, hogy azt követni s annak engedelmeskedni tanuljon.

(Eötvös József)

Bár Eötvös József gondolatára később találtunk rá, mégis az általa megfogalmazott szellemben dolgoztunk, amikor az útvonal létrehozásánál az irányt terveztük.
Az Udvarhelyszéki Gyümölcsút, mint tematikus zöldút, egy 75 kilométer hosszú kerékpáros túraútvonal, amely 14 település és 5 község területén halad át. 
Az érintett települések közé tartozik Székelypálfalva, Firtosváralja, Énlaka, Firtosmartonos, Csehétfalva, Tordátfalva, Tarcsafalva, Bencéd, Kecset, Farkaslaka, Székelyszentlélek, Nyikómalomfalva, Sükő és Farcád.
A 75 km hosszú túraútvonalon piros C betű és egy aranysárga alma, mint a Gyümölcsút saját jelzése, valamint 21 darab információs és 86 darab ismertető-irányjelző tábla segít a túrázónak a tájékozódásban.
Egész Udvarhelyszéken nagy múltra tekint vissza a hagyományos gyümölcstermesztés.
Jó gyümölcstermő vidékként, fontos élelem, jövedelem, csereáru forrás volt hajdanán és napjainkban is egyre inkább teret nyernek, felértékelődnek a helyi termények, tiszta élelmiszerek.
Abban kíván szerepet vállalni az Udvarhelyszéki Gyümölcsút, hogy felhívja a figyelmet: itt az idő a változtatásra, meg kell őrizni a meglévő értékeinket, de telepítsünk újból gyümölcsösöket is, éljünk és cselekedjünk tudatosan gondolkodva...

Gyümölcsút térkép

Bejelentkezés